Loading...

Śliwki – Derby Ingredients

Pochodzenie:

Chile, USA, Argentyna, Serbia, Mołdawia, Francja

Zbiory:

od marca do kwietnia & od września do października

Odmiana:

D’Agen, Stanley

Kaliber:

30/40, 40/50, 50/60, 60/70, 70/80, 80/90, 90/100

Frakcja:

pestkowane metodą Ashlock, Elliot bądź Fadei, z pestką

Śliwki suszone różnią się od świeżych owoców nie tylko wyglądem i smakiem. Po wysuszeniu w znacznym stopniu zmieniają się ich właściwości prozdrowotne, m.in. pięciokrotnie wzrasta zawartość witaminy A i siedmiokrotnie zawartość błonnika. Oprócz tego śliwki suszone są bogatym źródłem antyoksydantów, witamin i innych cennych składników odżywczych.

 

 

Aby uzyskać więcej szczegółów należy skontaktować się z Działem Handlu Zagranicznego lub Krajowego Derby Ingredients Ltd.